Kevin Lynch, CTO-ul de la Adobe, pleacă la Apple

Directorul de tehnologie de la Adobe, Kevin Lynch, și-a nunțat demisia din postul pe care-l ocupă din 2005, atunci cănd Adobe a achiziționat Macromedia.
Kevin Lynch, care a ocupat și postul de vicepreședinte, va avea cam aceleași funcții și la Apple, din cauza vidului creat prin plecarea, în toamna anului trecut, a coordonatorului de Software, Scott Forstal, și a șefului de vânzări, John Browett. Apple este încă în căutarea unui înlocuitor pentru Browett, iar sarcinile lui Forstall au fost, oarecum, împărțite între alți directori importanți, Craig Federighi, Jony Ive și Eddy Cue.
Adobe a anunțat că locul lui Kevin Lynch, care va părăsi compania la 22 martie, nu va fi ocupat de o persoană nouă, ci atribuțiile sale vor cădea, momentan, în seama lui Shantanu Narayen, Adobe CEO.
Lynch, este după opinia analiștilor, un specialist interesat de domeniul în care software-ul și hardware-ul se întrepătrund, ori la Adobe nu găsea așa ceva. El i-ar putea ajuta pe cei de la Apple să intre în competiție cu Google și Microsoft "în domenii în care nu se simțeau prea confortabil", cum ar fi Creative Cloud.
În trecut, Linch a criticat Apple că n-a inclus în iPhone și iPad tehnologia Flash de la Adobe.
Kevin Linch a avut câteva tangențe cu Apple, lucrând la dezvoltarea aplicației FrameMaker, achiziționată de Adobe. În plus, a lucrat la General Magic, fondată de unii dintre primii programatori de la Apple, Bill Atkinson și Andy Hertzfeld.
Între Adobe și Apple s-a dus un "război" mediatic în 2010, când fostul CEO Steve Jobs a transmis o scrisoare deschisă, intitulată "Gânduri despre Flash", în care argumenta că tehnologia lui Adobe era profund eronată și mai pompoasă decât HTML5. Adobe a răspuns printr-un atac virulent, făcând reclamă produsului său și acuzând Apple că nu-i lasă pe utilizatori să aleagă singuri. Un an mai târziu, Adobe a cedat, anunțând că va dezvolta o versiune de Flash pentru mobile.
Plecarea lui Lynch vine după ce Adobe a cunoscut o creștere a veniturilor în primul trimestru, și a numărul de membri plătitori pe Creative Cloud, la 500.000. Acțiunile Adobe au crescut de la 2,32 la 43,07 dolari, sau 5,69%, în câteva ore. Acțiunile Apple au scăzut cu 89 de cenți, la 453,60 dolari acțiunea.